Zeven bewoners Polderburen positief getest op corona

In woonzorgcentrum Polderburen in Almere Stad zijn zeven bewoners en een personeelslid positief getest op het coronavirus. Dat meldt Zorggroep Almere, waar het woonzorgcentrum onderdeel van is. Polderburen is vanwege de besmettingen dit weekend gesloten voor bezoekers.

De besmettingen zijn op twee afdelingen waar ouderen tijdelijk worden opgevangen. Eerder deze week werd duidelijk dat daar één bewoner besmet is geraakt. Daarom besloot Zorggroep Almere alle veertien bewoners van de afdelingen en het personeel te testen. Vrijdagavond bleek uit de uitslag dat nog zes bewoners en een medewerker positief getest zijn.

De positief geteste bewoners worden geïsoleerd van de anderen en de medewerker zit thuis. “Er is gelukkig geen paniek en we hebben voldoende personeel om de zorg goed te kunnen blijven bieden”, zegt Zorggroep Almere. Polderburen heeft in totaal 82 bewoners.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door