Afval komende drie jaar gestort bij Cirwinn

Het huishoudelijk afval van Almere wordt de komende drie jaar gestort op het terrein van Cirwinn op industrieterrein De Vaart. Dat is het voorstel van het college van burgemeester en wethouders. meld omroep flevoland

Tot 2008 werd het Almeerse huishoudelijk afval, het bedrijfsafval en gft gestort bij Braambergen, langs de Waterlandseweg. Daarna fungeerde Braambergen als overslaglocatie voor afval. De eigenaar van Braambergen, Afvalzorg BV, geeft het terrein langzamerhand een andere bestemming.

Volgens het college is het terrein van Cirwinn bij Almere Buiten geschikt voor de opslag en overslag van afval. Het gaat om ruim 50.000 ton per jaar en 4500 ton hout. Het is een tijdelijke oplossing, voor na 2024 zoekt het college nog een definitieve stortplaats in Almere.Bekijk in Google Maps

Geschreven door