Almere City doet goede zaken tegen FC Eindhoven: 1-3

Almere City FC heeft ook de tweede wedstrijd onder interim trainer Jeroen Rijsdijk eenvoudig gewonnen. In Brabant waren de Almeerders na een prima eerste helft met 1-3 te sterk voor FC Eindhoven.

Almere City FC speelde een prima eerste helft, waarin het via Thomas Verheydt snel op voorsprong kwam. Na iets meer dan een half uur spelen verdubbelde de Belg Xian Emmers de marge na een fraaie individuele actie: 0-2. Vlak voor rust kwam de thuisploeg ‘uit het niets’ na een corner via Botermans terug in de wedstrijd: 1-2. Direct na die aansluitingstreffer sloeg Almere City echter genadeloos toe na een schitterende aanval: Verheydt mocht uiteindelijk op aangeven van Lesquoy van dichtbij zijn 16e goal van het seizoen binnenkoppen.

Onderkant lat.

In de 2e helft gebeurde er beduidend minder voor beide goals. FC Eindhoven wist nog het gevaarlijkst te worden via een vrij trap van Brian de Keersmaecker, die hard op de onderkant van de lat belandde. Uiteindelijk kwam de 1-3 voorsprong van Almere niet meer in gevaar. Smetje op de 2e helft voor Almere City was dat rechtsback Bram van Vlerken ‘groggy’ het veld moest verlaten, nadat hij van dichtbij snoeihard de bal in zijn gezicht geschoten kreeg.

Geschreven door