Almere City FC: mooie tweede plaats na winst bij Telstar

Almere City FC heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Telstar gewonnen. De ploeg van Ole Tobiasen was in Noord Holland met 2-3 te sterk voor de thuisploeg. Door de elfde overwinning van dit seizoen blijft Almere City de nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie, een plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op promotie naar de eredivisie.

Almere City FC schoot uit de startblokken in Velsen Zuid: binnen twee minuten mocht Xian Emmers op aangeven van Mees Kaandorp al de 0-1 achter doelman Schendelaar schieten. Na 8 minuten was de Belg opnieuw trefzeker: Emmers schoot op aangeven van Ilias Alhaft via de onderkant van de lat de bal snoeihard binnen: 0-2. Binnen 10 minuten was ook de 0-3 een feit: Ilias Alhaft was met een fraaie individuele actie de gehele Telstar defensie te slim af en wist ter hoogte van de achterlijn de marge op 3 te brengen. Na iets meer dan een kwartier deed de thuisploeg iets terug via Glynor Plet die Mirani passeerde en de lange hoek vond bij doelman Woud: 1-3. Dit betekende ook de ruststand.

aansluitingstreffer

In de tweede helft kwam Telstar na 66 minuten terug in de wedstrijd. Na een corner bleef de bal hangen in de zestien en vervolgens mocht Ilias Bronkhorst van dichtbij de aansluitingstreffer binnenschieten: 2-3. Direct na die treffer kreeg Telstar via Liesdek een grote kans op de gelijkmaker. Vervolgens was Almere via Verheydt en Kaandorp dichtbij de 2-4. In de slotfase was Telstar nog heel dichtbij de gelijkmaker. Zo raakte de mee naar voren gekomen Telstar-doelman Schendelaar in de allerlaatste seconde de paal, maar het bleef het uiteindelijk 2-3.

Doordat De Graafschap punten verspeelde bij Jong Ajax (2-2), verstevigde Almere City de tweede plaats. De voorsprong op De Graafschap is nu vijf punten.

Geschreven door