Almere City wacht spannende ontknoping.

Almere City maakt zich op voor een spannende ontknoping van de Keuken Kampioen Divisie. Vier ploegen maken woensdagavond tijdens de laatste speeldag van de reguliere competitie nog een kans op de felbegeerde plek twee, die directe promotie naar de eredivisie oplevert: De Graafschap, Go Ahead Eagles, Almere City FC en NAC.

Voor Almere City levert eigenlijk maar één scenario deze directe promotie op. De Almeerders moeten daarvoor woensdagavond zelf winnen van Jong PSV en zowel De Graafschap (dat thuis speelt tegen Helmond Sport) als Go Ahead Eagles (dat uitspeelt bij Excelsior) moeten beide punten verspelen. Alleen dan is Almere woensdag om 21.45 uur gepromoveerd naar de eredivisie.


Trainer Jeroen Rijsdijk kan tegen Jong PSV geen beroep doen op Bram van Vlerken en Xian Emmers. Emmers heeft inmiddels wel weer de training hervat. Anass Ahannach zit ook niet bij de wedstrijdselectie, omdat hij zich volgens trainer Jeroen Rijsdijk niet aan bepaalde afspraken heeft gehouden. Om welke afspraken dit ging, daar wilde de oefenmeester niet op in gaan. Verdediger Radinio Balker zit na een liesblessure wel weer bij de selectie tegen Jong PSV.

In vergelijking met de gewonnen uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht van afgelopen vrijdag voert trainer Rijsdijk één wijziging in zijn basiselftal door: Ruggero Mannes begint tegen Jong PSV ten koste van Steve Tunga.

Geschreven door