Anti-abortusactivisten eisen bij de rechter dat zij mogen demonstreren

De Stichting Schreeuw om Leven uit Hilversum is naar de rechter gestapt om te mogen demonstreren bij een abortuskliniek in Almere. De stichting beroept zich op de vrijheid van meningsuiting. De tegenstanders van abortus willen bezoekers van de kliniek aanspreken en flyers overhandigen.

De gemeente Almere heeft daar nooit eerder bezwaar tegen gemaakt, maar de gemeente voelt zich nu gesteund door een rechtszaak van een plaats in Noord-Holland die de demonstratie verbood en gelijk heeft gekregen meld Omroep Flevoland

Ook de abortuskliniek is partij in de rechtszaak. De kliniek zegt de medewerkers te willen beschermen. De demonstranten zorgen volgens de kliniek voor veel overlast. De demonstranten stellen juist dat ze zich aan alle regels houden en best foldertjes uit mogen delen.

De rechter beslist binnen twee weken wie er gelijk heeft.

Geschreven door