Avanti Almere organiseert Internationale Vrouwendag 8 maart online

Om Internationale Vrouwendag met elkaar te vieren, de zichtbaarheid en de kracht van vrouwen te vergroten en vrouwen te ondersteunen in hun weg naar succesvol leiderschap, organiseert diversiteitsplatform Avanti dit jaar een online programmering. Het thema is ‘Vrouwelijk Leiderschap’ en is onderverdeeld in een middag- en avondprogramma.

Wereldwijd staan mensen op deze dag stil bij de rechten van vrouwen. In Almere organiseert Avanti in samenwerking met Gemeente Almere deze dag. Het programma heet ‘Bloemen van Almere’: een online dialoog met diverse vrouwelijke leiders uit de stad en ‘s avonds de Female Poets Marathon. Wethouder Froukje de Jonge opent het middagprogramma en beantwoordt de vraag of vrouwelijk leiderschap anders is dan mannelijk leiderschap met een volmondig ja. Vervolgens wil zij met de deelnemers graag verkennen hoe die vormen van leiderschap samen goed zijn te benutten.Tijdens het middagprogramma gaan de aanwezigen in gesprek met elkaar en zijn er experts aan het woord. Halverwege gaat de groep uiteen om het gesprek aan te gaan over de thema’s: Vrouw & Politiek, Vrouw & Business, Vrouw & Nieuwe economie, Vrouw & Community, Vrouw & Creativiteit en Vrouw & Cultuur. Vrouwen die voor het programma aangehaakt zijn leiderschapstrainer Brigitte Hulscher, Floriade werkbedrijf directeur Ellen van Poorten, huisarts Noor Compier, filmmaker Claire Slingerland en zakelijk leider van Kleur in Cultuur Biza Shalmashi. Avanti-directeur Beri Shalmashi is gespreksleider.

Om Internationale Vrouwendag te vieren, is er ‘s avonds een line-up van vrouwelijke spoken word artiesten uit Nederland en België. Dichters als Sandy Bosmans, Lisette Maneza, Babette Fonchie, Roziena Salihu, Charlotte Beerda, Rachel Rumai en Sholeh Rezazadeh geven acte de présence. Host van de avond is spoken word icoon, performer en docente Babs Gons. In 2018 won zij de Black Achievement Award voor Kunst en Cultuur en dit jaar schrijft Gons het Boekenweekgedicht.

Avanti is het platform voor inclusiviteit in Almere. Aan de hand van maandprogramma’s en actuele gebeurtenissen, worden er op verschillende manieren sociaal-maatschappelijke onderwerpen besproken. Avanti heeft als missie om burgers en organisaties uit Almere met elkaar te verbinden, het gesprek aan te gaan en de verschillen tussen de mensen te benutten. Aanmelden voor het programma op 8 maart is gratis en kan via de website avanti-almere.nl.

Geschreven door