Caroline in’t Veld online albumpresentatie.

Online albumpresentatie van Encore! het nieuwe album van Caroline In’t Veld. Wat gebeurt er met een band als de corona maatregelen toeren en spelen voor live-publiek onmogelijk maken.


Caroline In’t Veld en haar band kregen in april 2020 een toekenning van het Sena Muziekproductiefonds om hun album Encore te gaan maken. Normaalgesproken ontwikkelt de band de nummers in nauw contact met het publiek in de zaal. “Encore”, de roep om een toegift na een goede performance, begon als album over verrijkende levenservaringen tijdens reizen.


Bij de eerste lockdown lijkt het album nog te presenteren in de positieve vorm: Een album over reizen, als het straks weer kan. Dan verscherpt de lockdown verder in december en nog verder eind januari 2021.
De foto’s en het verhaal bij het album worden bijna wrang van smaak als de Braziliaanse fotografe Claudia Kamergorodski voor haar familie naar Rio de Janeiro vliegt. Ze kan niet meer op tijd terug komen om haar bijdrage aan het artwork af te ronden. De band staat in tweestrijd: Gaan we het album wel uitbrengen? De liedteksten hebben in de wereld van vandaag hier en daar een volkomen andere betekenis gekregen. Liedjes soms heftig in conflict met de foto’s die er zijn. Liedjes soms ook onbegrijpelijk harmonieus terwijl gevoelens van frustratie en opstand vechten om voorrang als je ze hoort.


Een album dat onbewust zoveel raakt, dat je er als luisteraar ook je eigen verhaal in kwijt kunt. Encore lijkt over iedereen te gaan die hunkert naar een onbezorgd moment. In een online presentatie in ‘Het voorwoord van de Boekenweek” presenteert In’t Veld het Flevolandse lied in het thema tweestrijd vanuit de nieuwe zaal in de bibliotheek. 

Via de link op de website van de bieb kunt u het event volgen.

Geschreven door