Album Caroline in’t Veld bijzonder indrukwekkend

Festival Info, het landelijk platform voor de professionele muziekindustrie, heeft ook een redactie die aandacht besteedt aan nieuw uitgebrachte producties.

Recensent Jeroen Bakker maakt hierbij graag uitgesproken keuzes: Hij schrijft over grote namen als Eamonn Mc Cormack, Hooverphonic en The Mavericks, maar geeft ook regelmatig zijn mening over albums die op kleinere labels in eigen beheer worden uitgebracht.

Het album van Caroline in’t Veld komt met 4 van de 5 sterren zeer positief uit zijn scherpe beoordeling. Bakker roemt het doorzettingsvermogen van de band en benoemt de tegenslagen waar de groep mee te maken heeft gehad. Hij legt verbanden tussen de actualiteit en de teksten op het album en laat zien dat het werk zich lijkt te voegen naar de realiteit van de wereld. Zo hoort hij in het lied “Nooit meer terug” een duidelijke verwijzing naar de oorlog in Oekraïne, die er nooit kan zijn geweest toen het werk werd geschreven. Het is een kwaliteit die hoort bij het muzikaal goed verzorgde werk van de band. Dat maakt, zo stelt Bakker, het beluisteren van “Encore” keer op keer tot een zeer persoonlijke en bijzonder indrukwekkende ervaring. Hij spreekt de hoop uit dat de band weer vaak voor live-publiek te zien mag zijn. Je kunt de recensie van Festival Info hier lezen.  

https://www.festivalinfo.nl/recensie/12384/Encore/In-t-Veld/

Geschreven door