Charly Olf nieuwe hoofdtrainer FC Almere.

FC Almere heeft zaterdag haar nieuwe Hoofdtrainer gepresenteerd. Op sportpark de Marken werd het contract ondertekend dat trainer Charly Olf voor een seizoen en een optie op meer aan de club verbindt. 

Eerder kwam de club niet overeen met huidige trainer Charles Loots over een contract verlenging. De zaterdag tweedeklasser was dus genoodzaakt om op zoek te gaan naar een nieuwe trainer/coach en dat is gelukt.

Cultuur van de club

Het bestuur heeft de tijd genomen om een trainer te kiezen die in de cultuur van de club past.  Eerder werd assistent -trainer Tjeerd Hof al vastgelegd. Met Charly Olf denkt FC Almere de juiste oefenmeester gevonden te hebben die de club nodig heeft. Zijn grote ervaring zal erg belangrijk zijn en zal er aan bijdragen om een waardige tweedeklasser te zijn.

De 52 jarige hoofdtrainer heeft trouwens een aardige staat van dienst, Olf was hoofdtrainer bij Brederodes(2e klasse zaterdag),Nieuw Utrecht(hoofdklasse zondag), Beursbengels(2e klasse zaterdag) en nog diverse clubs waar hij assistent-trainer was.

Zelf speelde hij bij clubs als o.a. Zeeburgia, Z.O.B.,DCG, ZPC en Stormvogels .

Veel potentie

Olf zelf over zijn uitdaging bij FC Almere: “Het lijkt mij een mooie club met veel potentie en talentvolle spelers en mijn taak is om hier een eenheid van te maken, verder ben ik blij met Tjeerd Hof mijn assistent trainer die de club uitstekend kent en van veel waarde kan zijn. Mijn taak  om mijn ervaring over te brengen op de selectie van FC Almere is ook van groot belang”. De in Almere wonende trainer heeft veel zin in zijn nieuwe uitdaging en hoopt dan ook dat er straks weer gevoetbald kan worden.

Benjamin van ‘t Veer en Remco Fens (Technische zaken FC Almere) zijn er van overtuigd dat er een goede keus gemaakt is en gelooft men in een mooie samenwerking met de oefenmeester die zich nu rustig kan gaan voorbereiden op het komende seizoen.

Geschreven door