City FC verspeelt in slotfase winst bij De Graafschap: 2-2

Almere City FC heeft vrijdagavond de topper tegen De Graafschap niet kunnen winnen. Op de Vijverberg in Doetinchem werd het uiteindelijk 2-2. De gelijkmaker van De Graafschap viel pas in de 5e minuut van de extra tijd. Door dit resultaat blijft het verschil tussen de nummer 2 De Graafschap en de nummer 3 Almere City FC 6 punten. Er zijn nog 3 wedstrijden te spelen dit seizoen en alleen de nummer 2 van de ranglijst promoveert aan het einde van het seizoen rechtstreeks naar de eredivisie.

gewijzigd

Almere City trainer Jeroen Rijsdijk had zijn ploeg op 5 plaatsen gewijzigd in vergelijking met de met 3-0 verloren wedstrijd van vorige week tegen Go Ahead Eagles. De eerste helft kon echter niet slechter beginnen voor de Almeerders: Elmo Lieftink schoot binnen 3 minuten vanaf de rand van de zestien via de onderkant van de lat prachtig de 1-0 binnen voor de thuisploeg. Vervolgens had Almere City veel balbezit, maar kon de ploeg nauwelijks gevaarlijk worden.

Halverwege de 1e helft lag de wedstrijd even stil vanwege hevige rookontwikkeling. Dit werd veroorzaakt door een sfeeractie van de supporters van De Graafschap buiten het stadion. In de extra tijd van de 1e helft kwam Almere City toch op gelijke hoogte via Elias Sorensen. Direct na die gelijkmaker kreeg Jorrit Smeets de kans op de 1-2, maar het schot van de Limburger werd geblokt.

promotie

Almere City moest deze wedstrijd winnen om in de race te blijven voor directe promotie en dus ging de ploeg in de 2e helft op jacht naar een voorsprong. Die 1-2 viel na ongeveer een uur spelen: Thomas Verheydt wist op aangeven van Breedijk de bal schitterend tegendraads binnen te koppen. Het was voor Verheydt nummer 20 van het seizoen, een clubrecord.

De Graafschap ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker om Almere City op 6 punten te houden, maar de Almeerders leken knap stand te houden. Tot de 5e minuut van de extra tijd, toen Jesse Schuurman de thuisploeg alsnog een super belangrijk punt bezorgde.

bron: OF.

Geschreven door