Spelers City FC hersteld van coronavirus

De drie spelers van Almere City FC, die begin deze week positief testten op COVID-19, zijn volledig hersteld. De spelers hebben de training inmiddels hervat en zijn beschikbaar voor de thuiswedstrijd tegen Roda JC van zaterdagavond.

Voor de ploeg van trainer Ole Tobiasen zijn het onzekere tijden. De selectie heeft zich donderdag en vrijdag voorbereid op de wedstrijd tegen Roda JC, maar de uitslagen waren vrijdagmiddag nog niet bekend. Pas als die definitief zijn, weten de Almeerders of er geen nieuwe besmettingen zijn en of men dus met de door de trainer gewenste basiself kan starten tegen Roda.

Centrale verdediger Radinio Balker zit tegen Roda JC na een half jaar weer bij de selectie. Hij had te kampen met een rugblessure. Trainer Ole Tobiasen kan niet beschikken over Mees Kaandorp, Ilias Alhaft, Xian Emmers en Thibaut Lesquoy, die allen geblesseerd zijn.

‘City’ wil zaterdagavond tegen Roda JC de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie verdedigen. Roda staat op de vijfde plek met twee punten minder dan de Almeerders. De Limburgers hebben wel een wedstrijd meer gespeeld, aangezien FC De Bosch-Almere City FC van afgelopen dinsdag vanwege corona werd afgelast zo vermeld Omroep Flevoland op hun website.

Geschreven door