Doe mee met de masterclass scenarioschrijven van filmmaker Beri Shalmashi

Hoe krijg je het idee voor een film of serie helder? Hoe zet je dat om in een scenario, met een duidelijke verhaallijn en sterke scènes? In drie sessies helpt filmmaker Beri Shalmashi deelnemers aan de masterclass van eerste pitch tot aan de table read(eerste versie) van hun eigen scenario. Speciaal voor makers uit Almere en iedereen die geïnspireerd is door de stad.

Beri is door StrandLAB uitgenodigd als programmamaker, om vanuit haar expertise een programma te maken. Ze geeft in drie masterclasses een kijkje in de keuken van een filmmaker zodat de deelnemers een eigen filmplan van de grond kunnen krijgen. Met altijd de focus op hun eigen blik als mens en als maker. Want hoe dichter je bij jezelf blijft, des te meer mensen zich uiteindelijk voelen aangesproken door wat je maakt.

Pitch jezelf

Pitch jezelf als je graag mee wilt doen. Mail StrandLAB daarvoor je idee voor een korte film. Vertel daarnaast ook iets over jezelf, je connectie/inspiratie met Almere en waarom je denkt dat deze masterclass iets voor je is. Dit alles op maximaal 1 A-4tje. Mail dit voor 5 april naar tessa@strandlab-almere.nl. Beri maakt een selectie uit de aanmeldingen.

Data

De masterclasses vinden plaats in Atelier StrandLAB op zondag 18 april, zondag 2 mei en zondag 16 mei van 13.00 tot 16.00 uur. We zullen ons aanpassen aan de dan geldende coronamaatregelen en sowieso in een kleine groep werken. Meer informatie op www.strandlab-almere.nl.

Over Beri Shalmashi (1983)

Beri Shalmashi studeerde af als scenarist en regisseur aan de Nederlandse Filmacademie en volgde een master via de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze schrijft en regisseert sindsdien voor film en televisie, maar schrijft ook regelmatig voor de Volkskrant en de Filmkrant, is adviseur bij het Nederlands Filmfonds, directeur van gespreksplatform Avanti en docent aan het Sandberg Instituut. In coregie met Lyangelo Vasquez maakte Shalmashi de interactieve documentaire Big Village. Zij wonnen hiermee de Zilveren Camera, de prijs voor Storytelling 2020.

Geschreven door