Doelman Ishan Kort in nationaal-team Suriname

Doelman Ishan Kort van Jong Almere City FC heeft woensdagavond zijn debuut gemaakt voor het nationale team van Suriname. De 20-jarige keeper kwam tijdens de met 3-0 gewonnen WK kwalificatiewedstrijd tegen de Kaaimaneilanden na 73 minuten in het veld voor Anderlecht doelman Warner Hahn.

Het debuut van Kort als international is opvallend, omdat hij normaal één van de keepers is bij Almere City FC -21 jaar en nog niet debuteerde in het Nederlandse betaald voetbal.

Kwalificatiewedstrijd.

Ook de Almeerders Damil Dankerlui, Dion Malone en Ramon Leeuwin speelden woensdagavond mee bij Suriname, dat de eerste kwalificatiewedstrijd richting het WK in Qatar van 2022 dus overtuigend met 3-0 won in het Frank Essed Stadion in Paramaribo. Almere City FC aanvoerder Ryan Koolwijk was ook geselecteerd voor deze wedstrijd, maar kon vanwege een positieve coronatest niet naar Suriname afreizen.

Sinds eind vorig jaar is het voor Nederlandse spelers met een Surinaamse achtergrond makkelijker geworden om een zogeheten sportpaspoort aan te vragen. Zo hoeven spelers hun Nederlandse paspoort namelijk niet in te leveren.

Geschreven door