Debuut in KNVB beker.

Amourricho van Axel Dongen uit Almere heeft woensdagavond voor het eerst meegespeeld in een wedstrijd van het eerste elftal van Ajax. De Almeerder debuteerde in een thuiswedstrijd tegen de amateurs van Barendrecht, in de tweede ronde van de KNVB-beker. Ajax won de wedstrijd met 4-0.

In de basis. Het eerste elftal van Ajax bestond woensdagavond vrijwel volledig uit spelers die normaal gesproken niet kunnen rekenen op een basisplaats. Van Axel Dongen speelt sinds dit seizoen in de selectie van Jong Ajax. Hij zou bij Ajax O18 aan de slag gaan, maar dat ging niet door vanwege de coronacrisis. Bij de Almeerder werd een goede ontwikkeling gezien, waardoor hij bij de selectie van Jong Ajax werd gevoegd. Hij speelde op 5 mei zijn eerste wedstrijd in het betaald voetbal tegen De Graafschap. Ook werd hij in juni uitgeroepen tot grootste talent van de jeugdopleiding van Ajax van seizoen 2020/2021.

Ajax speelt over vier dagen een uitwedstrijd tegen Feyenoord. Dat werd eerder op de woensdagavond in de KNVB-bekerwedstrijd uitgeschakeld door FC Twente.

bron: Sport 1.

Geschreven door