Herstel met bijsmaak voor Almere City FC.

City heeft zich hersteld van een mindere periode en zegevierde met 4-1 over Excelsior, Hammouti was de grote man met twee goals in dit duel. Verder was Verheydt ook weer belangrijk en Koolwijk weer het rustpunt op het middenveld.

Het was voor Almere City de eerste wedstrijd onder interim coach Jeroen Rijsdijk, na het ontslag van Ole Tobiasen deze week. Had de ex-coach vandaag ook niet gewonnen van Excelsior blijft de grote vraag.

Almere City FC begon fris aan de wedstrijd en kreeg in de openingsfase direct goede kansen via Thomas Verheydt (paal en van dichtbij over) om op voorsprong te komen. Aan de andere kant was Excelsior topscorer Omarsson met een kopbal dichtbij de 0-1. Na een half uur kreeg Almere een strafschop na een overtreding op Mees Kaandorp, maar deze werd gemist door clubtopscorer Verheydt. In de slotfase in de eerste helft kwam Almere toch op voorsprong. Faris Hammouti wist met twee fraaie treffers in de 37e en de 44e minuut de ruststand op 2-0 te bepalen.

Na rust gingen de gasten op zoek naar de aansluitingstreffer. Direct na rust kon City doelman Woud ternauwernood redding brengen op een schot van Niemeijer. Toch was het Almere City FC dat 10 minuten voor tijd de wedstrijd definitief besliste: invaller Xian Emmers knalde op aangeven van John Yeboah de 3-0 binnen. In de slotfase kwam Excelsior invaller Mendes Moreira nog wel terug tot 3-1, maar even later bepaalde John Yeboah de eindstand op 4-1.

Geschreven door