Korfbaluitslag bij City tegen Excelsior: 4-6

Almere City FC heeft zondagmiddag de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. In Rotterdam was de ploeg van Ole Tobiasen, na een bizarre wedstrijd, met 4-6 te sterk voor Excelsior. Het was voor de Almeerders de eerste zege op Woudestein in haar 15-jarige clubgeschiedenis.

Bij rust leidde Almere City nog met 3-4 in Kralingen na een krankzinnige eerste helft. Nadat de Almeerders vroeg op voorsprong waren gekomen door Verheijdt, stelde Excelsior snel orde op zaken. Binnen een kwartier boog de thuisclub via Niemeijer en twee keer Omarsson de achterstand om in een 3-1 voorsprong. Almere City FC toonde echter veerkracht en kwam via goals van Hammouti, Margaritha en opnieuw Verheijdt op een 3-4 voorsprong. Excelsior raakte voor de rust ook nog de paal en lat.

Veel kansen

In de tweede helft waren er weer veel kansen over en weer, maar viel de eerste goal pas in de 86e minuut: invaller Xian Emmers mocht op aangeven van Harrison de 3-5 maken. Nauwelijks een minuut later lag de 4-5 alweer achter City doelman Woud, nadat Omarsson met zijn hoofd zijn derde treffer van de middag mocht aantekenen. Almere leek een lastige slotfase tegemoet te gaan, maar uitgerekend Tim Receveur, die na anderhalf jaar blessureleed zijn rentree mocht maken, schoot de Almeerders met een bekeken schot in veilige haven: 4-6.

Geschreven door