Hofland solliciteert bij Almere City FC

Kevin Hofland heeft zichzelf aangeboden als trainer bij Almere City FC. Dat vertelde de werkloze voetbaltrainer op sportzender ESPN.

De voormalig speler van onder meer Feyenoord, PSV en VfL Wolfsburg werd in november ontslagen als coach van Fortuna Sittard. Hij hoopt volgend seizoen weer aan de slag te kunnen als trainer. Almere City nam recent afscheid van Ole Tobiasen.

“Ik denk dat ik als trainer iets kan toevoegen aan een club die ambitie heeft en naar boven wil kijken”, zei Hofland. “Ik breng de ervaring mee van een oud-speler, maar heb ook in 2,5 jaar veel geleerd bij Fortuna. Ik heb daar in verschillende culturen gewerkt, mede geholpen naar het terugbrengen van de club in de eredivisie en een professionalisering doorgevoerd”, aldus de oud-verdediger.

Hofland heeft ook gesolliciteerd bij VVV-Venlo. Bij die club vertrekt Hans de Koning aan het einde van het seizoen.

Geschreven door