Kan Almere City een volgende stap zetten richting Eredivisie?

Jong PSV wil woensdagavond met een zege op Almere City FC eindigen als beste beloftenteam in dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Bij een overwinning zijn de Eindhovense beloften daarvan verzekerd. Makkelijk zal dat niet worden, omdat de formatie uit Flevoland nog kans maakt op promotie via plek twee. 

Jong PSV gaat er voor…

Trainer Peter Uneken van Jong PSV staat weer voor de groep, nadat het coronavirus hem de afgelopen twee weken van de bank hield. Ernest Faber moest het daardoor drie duels van hem overnemen. ,,Het is fijn om samen met de selectie en onze staf het seizoen af te kunnen sluiten”, aldus de coach, die vier jaar betrokken is bij Jong PSV. ,,En dat in een wedstrijd waarin iets op het spel staat. Zo zien we het allemaal graag. Voor ons geldt dat wij zo goed mogelijk willen eindigen en de beste Jong-ploeg willen zijn.”

Almere City zal alles geven…

Uneken heeft een aantal ‘routiniers’ terug bij zijn ploeg, zoals Kristófer Kristinsson, Mathias Kjølø en Dante Rigo. Rigo zat afgelopen week alweer bij de selectie, waarin toen ook Tijn Daverveld terugkeerde. Fodé Fofana haalt het duel met Almere City FC nog niet en dat geldt ook voor Jenson Seelt, Luis Felipe, Cheick Touré, Mees Kreekels en Fedde Leysen. Door de terugkeer van veel spelers hoeven minder spelers van PSV onder 18 mee naar Almere. 

Jong PSV staat een punt voor op Jong Ajax en twee op Jong AZ. Die ploegen spelen uit tegen respectievelijk Telstar en FC Volendam. Jong FC Utrecht loopt vijf punten achter op Jong PSV en kan de Eindhovenaren niet meer inhalen. 

Geschreven door