Hoge Surinaamse onderscheiding voor Jörgen Raymann

Jörgen Raymann is vrijdag benoemd tot Ridder in de Orde van de Gouden Ster. Dat is de hoogste Surinaamse orde van verdienste. De Almeerse tv-presentator werd namens president Santokhi gedecoreerd door ambassadeur Khargi op de Surinaamse ambassade in Den Haag.

Hij kreeg de onderscheiding voor zijn ruim 25 jarenlange bijdrage aan de samenleving in Suriname én Nederland. Hij is voorgedragen omdat hij ‘sociaal maatschappelijk betrokken is’. Zo verleende hij zijn medewerking aan diverse benefits voor Suriname.

Sinds 1999 is Raymann actief op de Nederlandse televisie. Ook heeft hij opgetreden in het theater. Sinds 2005 is hij ambassadeur van Unicef. In het kader van de coronacrisis in Suriname heeft Raymann een benefietavond georganiseerd op NPO1 waarbij hij 1,2 miljoen euro heeft opgehaald voor Suriname. De Almeerder is in 2015 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door