Huisartsen in Almere starten binnenkort met vaccineren van eerste doelgroepen

De Almeerse huisartsen starten eind maart, begin april met het vaccineren van de eerste doelgroepen. Dat is vrijdag bekendgemaakt door Zorggroep Almere aldus omroep flevoland.

Als eerste worden Almeerders gevaccineerd die zijn geboren in 1956 en 1957, thuiswonende volwassenen tot 65 jaar met het syndroom van Down, en volwassenen tot 65 jaar met een BMI van boven de 40. De eerste groep mensen die nu wordt uitgenodigd wordt gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin.

De doelgroepen krijgen van de eigen huisartsenpraktijk een uitnodiging per brief. Bellen naar de praktijk is niet nodig, zegt Zorggroep Almere. Wanneer andere doelgroepen precies aan de beurt zijn, is nog niet duidelijk.

De voorlopige planning voor de vaccinaties is op dit moment als volgt: Almeerders tussen 65 en 80 jaar worden de komende maanden, van oud naar jong, opgeroepen door de GGD. Zij krijgen het BioNTech/Pfizer-vaccin.

De huisartsen gaan de komende maanden de volgende groepen vaccineren met het AstraZeneca-vaccin: de mensen van 60 tot en met 62 jaar en de mensen met een chronische ziekte.

De overige mensen jonger dan 60 jaar worden daarna gevaccineerd door de GGD of de huisarts.

Geschreven door