Pop-up vaccinatielocatie in Flevoziekenhuis

Vanaf maandag 22 november kunnen patiënten van het Flevoziekenhuis die nog geen eerste COVID-vaccinatie hebben gekregen, zich zonder afspraak laten vaccineren. Hiervoor is een tijdelijke pop-up locatie van de GGD Flevoland ingericht in het ziekenhuis.

Aldrik Dijkstra, manager COVID van de GGD Flevoland: “We zijn blij dat patiënten van het Flevoziekenhuis zich nu direct kunnen laten vaccineren in het ziekenhuis. Dit is handig voor patiënten die al in het ziekenhuis zijn voor een afspraak en zich na overleg met hun arts alsnog willen laten vaccineren. Zij hoeven geen afspraak te maken voor een eerste vaccinatie, maar kunnen die direct in het ziekenhuis krijgen.”

“Nu het aantal COVID-besmettingen weer oploopt in Nederland en de druk op de huisartsen- en ziekenhuiszorg toeneemt, is het echt heel belangrijk dat mensen zich laten vaccineren”, legt longarts Bas van der Maat van het Flevoziekenhuis uit. “Vaccineren is dé beste manier om COVID met elkaar onder controle te krijgen, en de druk op de huisartsen- en ziekenhuiszorg te verminderen. Zodat geplande behandelingen zoals operaties van patiënten die andere zorg nodig hebben, ook zo veel mogelijk door kunnen gaan.”

Het Flevoziekenhuis heeft samen met de GGD Flevoland besloten tot het creëren van een pop-up vaccinatielocatie in het ziekenhuis. ”Wij vinden het belangrijk om patiënten en medewerkers goed te informeren over vaccinatie. En steken er graag samen met GGD energie in om vaccinatie dichtbij te faciliteren.” Aldus Anita Arts, voorzitter van de raad van bestuur van het Flevoziekenhuis, mede namens het medisch en verpleegkundig stafbestuur.

De pop-up locatie bevindt zich in het Flevoziekenhuis, op de begane grond, in de gang links van de receptie. De pop-up locatie is geopend van 9.00 tot en met 16.00 uur.

Geschreven door