KNVB ziet perspectief na uitspraken kabinet: ‘De weg naar publiek in stadions ligt open’

Tijdens de coronapersconferentie van dinsdagavond werd eigenlijk alleen maar slecht nieuws gegeven. Maar toch heeft de KNVB er iets positiefs uit weten te persen. De voetbalbond analyseerde de uitspraken van demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge grondig en kwam tot het volgende perspectief.

‘Vanavond heeft het kabinet bekendgemaakt dat in mei snel- of toegangstest bij events worden ingevoerd. Nog niet eerder werd er zo concreet en positief perspectief geboden’, aldus de Nederlandse voetbalbond.

In de Eredivisie zijn in mei nog 4 speelrondes te spelen en in de Keuken Kampioen Divisie nog 3. De play-offs zijn daarbij nog niet meegerekend.

Fieldlabs

De KNVB wijst naar het fieldlab-onderzoek van aanstaande zaterdag bij de interland tussen Oranje en Letland. Daarbij mogen 5.000 fans aanwezig zijn in de Johan Cruijff Arena. Eerder waren bij 2 KKD-potjes al fans welkom die meededen aan fieldlabs.

Iedereen kan niet wachten

‘Bij de start van dit seizoen zijn de bijna 130 wedstrijden die met beperkt publiek zijn gespeeld volgens alle betrokken partijen en instanties uitstekend verlopen. Alle stadions waren erop uitgerust dat men veilig en verantwoord de wedstrijden konden bezoeken.

De weg naar publiek in de stadions ligt dus open en we zijn hier klaar voor. Alle spelers en clubs en de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en de KNVB kunnen niet wachten om weer supporters in de stadions te horen. Zoals eerder gezegd: betaald voetbal draait om het publiek, we kunnen en willen niet zonder.’

Geschreven door