Almere City FC vindt lege tribunes maar niks.

Profvoetbalclub Almere City FC baalt stevig dat het wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie minimaal drie weken in lege stadions moet spelen. Premier Mark Rutte maakte deze nieuwe coronamaatregel gister bekend tijdens een persconferentie.

De drastische beslissing kwam voor Almere City directeur John Bes als een verrassing: “Toch wel, omdat ik en met mij de hele voetbalwereld juist het gevoel hadden dat we zo goed bezig waren. Er zit onvoorstelbaar veel tijd en geld in om alle coronaprotocollen ook daadwerkelijk te implementeren in onze organisaties. Dat hebben we met zijn allen denk ik uitstekend gedaan. Daar hebben we ook de credits voor gehad, dus niets wees erop dat dit zou gaan gebeuren. Dit is een enorme teleurstelling, maar de grootste teleurstelling is dat dit blijkbaar nodig is”.

Toch blijft Bes optimistisch. “Het is vooralsnog voor drie weken dus laten we heel erg hopen dat het daartoe beperkt blijft.” Mocht over drie weken de beslissing worden teruggedraaid: dan zijn de fans op 23 oktober weer welkom in het Yanmar stadion voor de belangrijke thuiswedstrijd tegen NAC.

Almere City FC presteert dit seizoen tot dusverre uitstekend in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Ole Tobiasen beleeft de beste competitiestart ooit: met 13 punten uit 5 gespeelde wedstrijden staan de Almeerders op de tweede plaats van de ranglijst.

Geschreven door