Meer dan 300 m2 Eettuintjes beschikbaar voor Almeerders

Veel van de Almeerse tuinen zijn versteend. Eigenlijk een gemiste kans, want groen maakt gelukkig, is goed voor bijen, insecten en vlinders, en is belangrijk voor de afvoer van water en hitte. Om Almeerders te helpen met vergroenen, zijn in 2020 door gemeente Almere en IVN Flevoland de Eettuintjes geïntroduceerd. In het afgelopen jaar is al 180 vierkante meter aan Eettuintjes verdeeld onder Almeerders. Daar komt nu nog ruim 300 vierkante meter bij!

Een Eettuintje is een plantenpakket voor 1m2 of 6m2 eetbaar groen in de tuin. Inwoners van Almere kunnen een aanvraag doen voor zo’n pakket met (fruit)boompjes, struiken, kruiden of bloemen. Daarnaast krijgen zij tips over hoe je het Eettuintje aanplant en ervoor zorgt. Iedereen kan zelf bepalen wat ze voor het Eettuintje kunnen en willen betalen. Ieder tuintje dat door een Almeerder zelf betaald wordt, betekent een extra gratis tuintje voor een stadsgenoot die het zich niet zomaar kan veroorloven. De vierde (en laatste) aanvraagronde opent op 29 maart en loopt tot 19 april 2021. Een Eettuintje bestellen kan via de website groenengezondalmere.nl.

Over Eettuintjes in Almere
Almere werkt aan een groene en gezonde stad voor alle inwoners, in alle wijken, straten en parken. En zelfs meer! We willen dat Almeerders zelfs in hun eigen tuin de groene en gezonde stad voelen en proeven. Om dit waar te maken, heeft Gemeente Almere in samenwerking met IVN Natuureducatie ‘Eettuintjes’ opgezet. Een project dat mede mogelijk wordt gemaakt door Groen & Gezond Almere, IVN Natuureducatie, IVN Almere, StadsBomerij, Kwekerij de Arend en een enthousiast team van Almeerse vrijwilligers met een groen hart voor de stad.

Geschreven door