Zet Almere in bloei’ weer van start

Wethouder Jan Hoek geeft zaterdag 5 september op het Spanningsveld het officiële startsein voor de actie ‘Zet Almere in bloei’. Naast deze actie om Almeerders te motiveren hun tuintegels in te wisselen voor groen, is er aandacht voor de via de Floriade Parade aangevraagde bijenhotels, en voor de nieuwe actie ‘Eettuintjes Almere’. De Floriade fietstocht die zaterdag plaatsvindt, maakt een tussenstop op het Spanningsveld.

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.   Datum : zaterdag 5 september Tijdstip: 12.30 – 14.00 uur Locatie: Spanningsveld   Zet Almere in bloei In Almere is 44 procent van de tuinen betegeld. Om daar wat aan te doen, is drie jaar geleden de actie ‘Zet Almere in bloei’ gestart. Want groen maakt gelukkig, is goed voor bijen, insecten en vlinders, en is belangrijk voor de afvoer van water en hitte. Zaterdag 5 september trekken we met een groene karavaan door Almere en stoppen we in verschillende stadsdelen. Almeerders kunnen hun tuintegel inleveren (maximaal twee per huishouden) en krijgen in ruil daarvoor een plantje uit het bijen- en vlinderassortiment. Tot en met 25 oktober kan dit ook bij Kwekerij Almere en Intratuin Almere.  

Route van de groene karavaan op 5 september:
09.30 – 10.30 uur – Corsicastraat, Eilandenbuurt Almere Buiten
11.00 – 12.00 uur – Salsastraat (bij Deen), Danswijk, Almere Stad
12.30 – 14.00 uur – Spanningsveld/Bergsmapad, Almere Stad
14.30 – 15.30 uur – Cascadepark, Het Klokhuis, Almere Poort
16.00 – 17.00 uur – Stadswerf/Parkwerf, Almere Haven         

Meer informatie: Growinggreencities.nl of volg ons op Facebook Growing Green Cities Almere #zetalmereinbloei

Geschreven door