Boomverhuizing

Op woensdag 22 februari helpt wethouder Jesse Luijendijk met het rooien van jonge bomen in het Bos der Onverzettelijken.

Deze boompjes hebben inmiddels meer ruimte nodig, dus gaat een deel verhuizen naar andere bossen en parken in Almere. Zo kunnen de boompjes die verhuizen én de boompjes die achterblijven in het Verzetsbos, uitgroeien tot sterke volwassen exemplaren.

Ruim 250 kleine berken verhuizen naar onder andere het Hanny Schaftpark, het Beginbos en het Vliegerpark. In het najaar van 2023 en voorjaar 2024 volgen nog een aantal dagen waarop we boompjes verhuizen. Dan worden niet alleen berken, maar ook linden, kersenbomen en andere soorten verplant.

Datum: Woensdag 22 februari 2023

Tijd: 16.00 – 17.00 uur
Locatie:

Bos der Onverzettelijken, Weg 1940-1945, nr 8, bij Jeugdland

Rooimachine op rupsbanden
De gemeente voeren de werkzaamheden uit met een kleine boomrooi machine op rupsenbanden; deze maakt minimale schade aan de bodem. De machine rooit de boompjes met een u-vormig mes die onder de wortels doorsnijdt en de boompjes boven de grond haalt. Daarna worden de boompjes ingepakt met jute om de wortels en de grond bij elkaar te houden. Ze worden dan vervoerd naar de nieuwe locatie waar ze tot volle wasdom kunnen komen. 

Geschreven door