Ondernemers Wijdemeren willen allemaal naar Almere (op 1 april)

Alle 275 ondernemers in de gemeente Wijdemeren willen hun bedrijf verhuizen naar Almere. Ze zijn ontevreden over de aandacht die zij van hun gemeentebestuur krijgen.

In Almere denken de bedrijven uit onder andere Loosdrecht en Nederhorst den Berg het beter te krijgen. Dat heeft de ondernemersvereniging geschreven in een ‘brief’ aan Almere – op 1 april.

De grap van de ondernemers is gebaseerd op onvrede en de ‘verhuizing’ is een sneer naar het college van Wijdemeren. Dat zou teveel aandacht hebben voor natuur, verduurzaming en circulariteit, maar de bedrijven verwaarlozen.

In de brief aan Almere schrijven de gezamenlijke ondernemers dat ze deze stad veel moois te bieden hebben. ,,Almere ontvangt en stimuleert ondernemers graag. Er zijn prachtige plassen, goede verbindingen, de beste horecagelegenheden, bruisende dorpskernen en ruimte voor groeiende ondernemingen”, staat in de brief.

Geschreven door