Sterkliniek Dierenartsen Almere heet voortaan AniCura Almere. Nóg betere zorg voor huisdieren door aansluiting bij AniCura

Vanaf 1 februari werkt het team van dierenartsen en dierenartsassistenten van Sterkliniek Dierenartsen Almere in Almere verder onder de naam AniCura Almere. AniCura is een samenwerkingsverband van meer dan 80 dierenklinieken in Nederland, dat de kwaliteit van diergeneeskunde continu verbetert.

Voor huisdiereigenaren verandert er niet veel, zij kunnen terecht bij hun eigen, vertrouwde dierenarts aan de Europalaan 836, waar de kliniek al sinds 2011 zit.

Sterkliniek Almere is sinds 2018 onderdeel van AniCura, en ging daarna verder onder de naam Sterkliniek. Nu, drie jaar later, is het tijd om de naam AniCura te dragen. De kwaliteitsgedachte van Sterkliniek Dierenartsen, die de verbetering van kwaliteit centraal stelt, wordt gecombineerd met het AniCura kwaliteitsprogramma ‘QualiCura’. Viviane King van Sterkliniek Almere heeft veel zin om onder de naam AniCura verder te gaan: “Kwaliteit stond bij ons altijd al hoog in het vaandel en dat is met de aansluiting bij AniCura niet anders. We krijgen nu ook toegang tot het internationale kennisnetwerk van AniCura waarin specialisten hun kennis en ervaring delen en waar wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan ter verbetering van de diergeneeskunde. Met deze kennis kunnen wij leren van elkaar en onze zorg nóg verder verbeteren.” 

Vertrouwde zorg in een ander jasje

Voor de dieren en hun baasjes verandert er op het oog niet veel. Zij kunnen terecht bij hun eigen, vertrouwde dierenarts aan Europalaan 836. De kliniek en de kleding van de dierenartsen en assistentes krijgen een ander uiterlijk, in de kleuren en huisstijl van AniCura. 

Viviane King “We bieden met hetzelfde team onze zorg aan voor honden, katten, konijnen en knaagdieren. Baasjes kunnen met hun huisdier bij ons terecht voor bijna alle zorg: van reguliere gezondheidscontroles en inentingen tot orthopedische operaties uitgevoerd door dierenarts specialist Franc Viehoff. Denk aan elleboog-, knie- en heupoperaties. Ook geven wij extra aandacht aan het gebit. Eigenaren kunnen bij ons terecht voor het laten maken van (dentale) röntgenfoto’s en echo’s van buik, hart en dracht. En we hebben een eigen laboratorium waar we onder andere bloed- urine- en ontlastingsonderzoek doen. Onze kliniek is van alle gemakken voorzien zodat we snel de juiste diagnose kunnen stellen en de behandeling kunnen starten. Bovendien zijn wij op alle dagen van het jaar geopend.”

Geschreven door