TeamAlert lanceert Tripvrij Drugsbril tegen rijden onder invloed

Stichting TeamAlert heeft een speciale drugsbril ontwikkeld voor drugsgebruikers die onder invloed achter het stuur kruipen: de Tripvrij Drugsbril. Deze bril zorgt ervoor dat de bestuurders zich beter kunnen focussen op het rijden, zodat zij veilig thuis kunnen komen.

Drugs in het verkeer is een veelvoorkomend probleem in Nederland. Vooral veel jongeren kruipen terwijl ze onder invloed zijn achter het stuur, terwijl de effecten van drugs het rijgedrag beïnvloeden. Zo kunnen bijvoorbeeld cannabis gebruikende bestuurders zich minder goed concentreren en hebben ze een lagere reactiesnelheid en kunnen XTC-gebruikers door de effecten van een pilletje risico’s minder goed inschatten. Toch nemen veel jongeren alsnog onder invloed deel aan het verkeer.

Om de effecten van drugs op het rijgedrag te verminderen, lanceert TeamAlert nu een speciale bril: de Tripvrij Drugsbril! “Jongeren nemen nog steeds vaak onder invloed van drugs deel aan het verkeer, omdat ze bijvoorbeeld geen alternatief vervoer kunnen regelen. Om deze groep toch op een zo veilig mogelijke manier naar huis te laten rijden, heeft TeamAlert de Tripvrij Drugsbril ontwikkeld”, vertelt Tom Plaum, woordvoerder van TeamAlert.

Jongeren positief over bril

Door de kleur glazen en het patroon in de lens van de Tripvrij Drugsbril blijven de ogen alerter tijdens het rijden. TeamAlert liet de bril testen onder 28 jongeren, die ervaring hebben met het rijden onder invloed van drugs. Na een simulatierit met de bril merkte ruim 70% van de jongeren een positief effect op hun rijgedrag. Ze herkenden eerder gevaarlijke omstandigheden en kozen voor de juiste handelingen om ongevallen te voorkomen.

De Tripvrij Drugsbril is vanaf vandaag te pre-orderen en kost slechts €29,95. Het product is per begin mei leverbaar en de eerste vijftig brillen zijn gratis. Wel is de Tripvrij Drugsbril slechts beperkt leverbaar, dus wees er snel bij om de bril aan te schaffen!

Geschreven door