Toch weer tweede directeur Floriade

De organisatie van de Floriade hoeft niet verder met een gehalveerde directie. In de gemeenteraad was donderdagavond onvoldoende steun voor een motie van de PvdA om vertrekkend directeur Cloo niet te laten vervangen.

De Raad van Commissarissen is al begonnen met het zoeken naar een opvolger voor Cloo, die volgende maand vertrekt. Met een motie probeerde de PvdA te voorkomen dat er alsnog een tweehoofdige leiding komt.

De motie kwam na de bezwaren over het salaris van de beide directeuren, dat hoger uitviel dan was afgesproken. De besparing was echter geen argument in de motie. Die ging er wel over imagoschade te voorkomen, omdat bij het publiek veel weerstand bestaat over de hoge salarissen.

Het vinden en inwerken van een nieuwe directeur is volgens de sociaaldemocraten een bijna onmogelijke opgave. Het voorstel kreeg echter geen steun van de partijen in de coalitie en sneuvelde.

Voorstanders zoals de VVD betoogden dat het nieuwe directielid onmisbaar is voor sponsorwerving en het onderhouden van contacten. Bovendien is de tweede man specifiek aangetrokken vanwege zijn kennis van het groen in de organisatie. De raad besloot wel dat de opvolger van Cloo een lager salaris krijgt. Dat scheelt per jaar 70.000 euro omdat niet een extra bedrag voor het eerste dienstjaar wordt uitgekeerd.

Geschreven door