HOCKEYVERENIGING BUITENHOUT MHC WEER OP DE VELDEN

Na maanden geen hockey was het afgelopen week weer zover voor de jongste jeugd van hockeyvereniging Buitenhout MHC in Almere Buiten: de velden waren weer open er werd weer training gegeven aan de jongste jeugd. Maar liefst twee maanden waren de velden compleet leeg en werd er niet gesport op de drie velden.

Veilig sporten

Maar woensdag jl. was het eindelijk weer zover en stonden er 13 teams op het veld. Wel met een heleboel aanpassingen. Trainers coördinator Daan Ros: “We hebben een Covid-19 protocol moeten maken waarin alle voorwaarden staan om veilig sporten te kunnen garanderen. Zowel voor de jeugd, maar ook voor de trainers en vrijwilligers. Om dat protocol uit te kunnen voeren kunnen we gelukkig rekenen op ouders die komen helpen.”

Bijna iedereen weer sporten

Volgende week mag ook de oudere jeugd de velden weer op en daar is bestuurslid Barbara Schreiner blij mee: “Het is enorm vervelend om te zien dat zo’n prachtig complex er ongebruikt bij ligt en we zijn blij dat alle jeugd vanaf volgende week weer minimaal 1 keer gaat trainen. Met de recente berichtgeving lijkt het er ook op dat de senioren (trimmers en Dames1) ook snel het veld op mogen. Het is fijn om straks iedereen weer te zien sporten. Het is blijft natuurlijk wel vervelend dat ons clubhuis nog niet open mag voor een kopje koffie of iets anders, maar daar heeft iedere sportvereniging mee te maken. Wat het meest vervelend was, is dat de proeftrainingen die gepland stonden vlak voor de intelligente lockdown maar 1 keer door konden gaan. Daardoor missen we direct een grote instroom van nieuwe leden.”

Gratis proeftrainingen in mei

Daarom heeft de hockeyvereniging op 16, 23 en 30 mei gratis proeftrainingen georganiseerd voor geïnteresseerden. De jeugd mag dan 3 keer gratis komen trainen om te kijken of ze hockey een leuke sport vinden. De trainingen vinden op de zaterdagen plaats van 9.30 tot 10.30 uur. I.v.m. verzekeringen e.d. moet men wel aangemeld zijn, dit kan via www.buitenhoutmhc.nl/komerbij. Natuurlijk wordt er op die dagen ook getraind volgens het Covid-19 protocol en wordt iedereen van tevoren ingelicht over het hoe en wat. Trimmers kunnen zich overigens altijd aanmelden voor proeflessen het gehele jaar door.

Buitenhout MHC is een jonge hockeyvereniging die zich richt op families. Er is hockey voor jong en oud. De vereniging telt ruim 400 leden en het sportcomplex ligt aan de Trekweg in Almere Buiten. Naast de nodige sportiviteit zorgen wij ook voor gezelligheid door het organiseren van leuke evenementen en een goede sfeer op de club. Lekker sporten maar ook veel plezier hebben gaat bij ons echt samen.

Meer informatie www.buitenhoutmhc.nl

Geschreven door