Verklaring van geen bedenkingen voor een aanvraag omgevingsvergunning voor een kabelbaan op het Floriadeterrein

Op 18 juni 2020 is namens de Floriade BV, een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van een tijdelijke kabelbaan op het terrein van de Floriade 2022.

De kabelbaan zal uiterlijk maart 2023 weer zijn verwijderd. Op 1 oktober 2020 heeft de gemeenteraad een ontwerp verklaring van geen bedenkingen afgegeven ten behoeve van de te verlenen omgevingsvergunning.

Het college verzoekt nu de raad om een definitieve verklaring van geen bedenkingen af te geven, ten behoeve van de omgevingsvergunning, voor de bouw van de tijdelijke kabelbaan. Er is op de ontwerpplannen één zienswijze binnengekomen, deze is echter niet-ontvankelijk. Voordat de omgevingsvergunning kan worden verleend is het echter noodzakelijk dat de raad instemt aan de hand van een definitieve verklaring van geen bedenkingen.

Indien de raad de benodigde definitieve verklaring van geen bedenkingen afgeeft, zal de omgevingsvergunning op korte termijn worden verleend. De tijdelijke kabelbaan op het terrein van de Floriade 2022 speelt een belangrijke rol bij het vervoer van bezoekers over het terrein.

Geschreven door