Weer wietplantage opgerold in Jacob van Ruysdaelstraat

In een woning aan de Jacob van Ruysdaelstraat in Almere Stad is dinsdag een wietplantage opgerold. Het is niet de eerste keer dat in de straat een plantage ontdekt is. De afgelopen drie jaar zijn zeker drie plantages gevonden, vertelt een wijkagent die eerder bij het hennepteam werkte.

De bewoners van het huis zijn aangehouden. Het gaat om een vrouw van 27 en een man van 30. De auto van de vrouw is in beslag genomen. Beide verdachten zitten op dit moment vast. In het huis werd stroom en water afgetapt.

In totaal stonden er 300 planten in de woning. Deze waren verdeeld over twee slaapkamers op de bovenste verdieping. Ook stonden er nog veertig stekken in het huis. Waarschijnlijk om te gebruiken voor een nieuwe kweek. Alle planten en kweekspullen zijn meegenomen en vernietigd, zegt de politie.

Water
De politie kreeg een tip dat er spullen in het water gegooid zouden zijn in de gracht achter het huis. Duikers van de politie hebben gezocht naar spullen, maar niets gevonden.

De plantage is volgens de politie ontdekt met speciale warmtecamera’s. Die worden vaker gebruik om plantages op te sporen. Ondanks dat in deze straat vaker plantages gevonden zijn, wordt de omgeving niet extra in de gaten gehouden, aldus de politie zo vermeld omroep flevoland

Geschreven door