Wervingscampagne voor meer leraren in Almere van start

Trotse Almeerse leraren als boegbeeld. Vandaag start de wervingscampagne ‘Word ook leraar in Almere’ met trotse Almeerse leraren in de hoofdrol. Het doel van de campagne is het beroep van leraar aantrekkelijk te positioneren en daarmee nieuwe leraren te werven voor de stad.

Dat dit nodig is staat buiten kijf; door het lerarentekort staat de kwaliteit van het onderwijs in Almere onder druk. Deze campagne vormt een van de acties die worden ingezet om het lerarentekort in Almere terug te dringen.

Hoe we dat doen? Door échte, trotse docenten als boegbeeld centraal te laten staan. In de campagne vertellen Almeerse docenten waarom ze voor het onderwijs hebben gekozen en waarom ze zo trots zijn op die keuze. Allen vertegenwoordigen ze een specifieke doelgroep die kansrijk is voor het Almeerse onderwijs, denk aan docenten die in Almere wonen maar elders werken, zij-instromers, herintreders maar ook (bijna) gepensioneerden. De campagne zal de komende maanden zowel online als offline via verschillende kanalen zichtbaar zijn.

Wethouder Roelie Bosch van Onderwijs is enthousiast over de wervingscampagne: ‘Goed onderwijs voor alle leerlingen in Almere is ontzettend belangrijk en daar zijn goede en genoeg leraren voor nodig. In Almere is er helaas een tekort aan leraren en we zijn druk bezig om dit gat te dichten. Deze wervingscampagne levert daar een bijdrage aan. Als je geïnteresseerd bent in het vak van leraar, kun je je uitgebreid laten informeren en wellicht vind je een baan in Almere in dit mooie en dankbare vak.’

Wordookleraarinalmere.nl

Het hart van de campagne vormt de campagnewebsite wordookleraarinalmere.nl, waar alle nuttige informatie voor een carrière in het Almeerse onderwijs overzichtelijk bij elkaar gebracht is. Geïnteresseerden worden  enthousiast gemaakt over de positieve kanten van het beroep én krijgen meer informatie over een baan in het onderwijs. Vanuit de campagnewebsite worden bezoekers gemakkelijk doorverwezen naar bijvoorbeeld de website van de schoolbesturen (flevowijs.nl) voor een persoonlijk adviesgesprek of de vacatures.

Samenwerking met partners

Deze campagne vloeit voort uit het gemeentelijke actieplan ‘Leraren voor Almere’ dat eind 2019 door de gemeenteraad is vastgesteld. Dit plan is door de gemeente opgesteld in afstemming met betrokken partners in en om Almere zoals de Almeerse schoolbesturen, Passend Onderwijs Almere, Windesheim Almere en anderen.

Geschreven door