Almere city moet winnen om nog kans te maken op rechtstreekse promotie.

Mocht City de winst vanavond tegen Jong Ajax in eigen huis houden en kampioen Cambuur doet zijn plicht tegen De Graafschap dan zijn er nog kansen voor de ploeg uit Almere om komend seizoen in de Eredivisie te spelen. Als het anders loopt kan men nog via de na-competitie hogerop.

Mochten de Almeerders winnen van de Amsterdamse beloften en De Graafschap verliest in Leeuwarden, dan wordt het verschil tussen beide ploegen weer drie punten met dan nog twee wedstrijden te spelen. De nummer 2 van de eindklassering promoveert aan het einde van het seizoen rechtstreeks naar de eredivisie. 

Vermoedelijke opstelling Almere City

Woud, Breedijk, Mirani, Helstrup, Tunga, Smeets, Receveur, Koolwijk, Sorensen, Verheydt en Alhaft.

Het duel in het Yanmar stadion van vanavond vangt aan om 20.00 uur.

Geschreven door