Auto na achtervolging uit Amsterdam beland in de berm in Almere Buiten

Afgelopen nacht ontstond er op de Rijksweg A1 thv Muiden een achtervolging. De politie van Amsterdam Bijlmermeer zaten achter dit voertuig aan. Na het geven van een stopteken ging het voertuig er op hoge snelheid vandoor.

De snelheden liepen op de A6 op tot over de 200 kilometer per uur. Na een dollemansrit door de eilandenbuurt en stripheldenbuurt in Almere Buiten crashte het voertuig op de Trekweg.

Direct vluchtte de twee inzittenden te voet weg. Een van de inzittenden kon nagenoeg direct door middel van pepperspray worden aangehouden. Met meerdere eenheden werd het gebied, waar de andere verdachte voor het laatst werd gezien, afgezet. Na een zoektocht met de politiehelikopter werd de tweede verdachte aangehouden in de berm van de A6. De bestuurder bleek niet in het bezit van een rijbewijs en reed onder invloed.

Samenwerking tussen de meerdere regio’s is uitermate belangrijk om de verdachten te kunnen pakken. Door de goede samenwerking tussen de korpsen van Almere en Amsterdam Zuidoost-Bijlmermeer, de Landelijke Eenheid en de politiehelikopter konden zij dit resultaat behalen.

Foto Politie Almere

Geschreven door