Pittige krachtmeting voor Almere City FC.

De voetballers van Almere City moeten zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles winnen om de nummer 2 van ranglijst De Graafschap in het vizier te houden. Er resten de Almeerders dit seizoen nog vijf wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en het verschil met de nummer 2 De Graafschap is slechts drie punten. Plek 2 van de ranglijst geeft aan het einde van het seizoen recht op directe promotie naar de eredivisie.

Smeets in basis

Trainer Rijsdijk moet op het middenveld keuzes maken en kiest in zijn basiself voor Jorrit Smeets naast aanvoerder Ryan Koolwijk. Deze keuze gaat ten koste van reserve-aanvoerder Tim Receveur, die op de bank moet plaatsnemen. Radinio Balker krijgt op de linksback positie de voorkeur boven de Belg Thibaut Lesquoy. Voorin start Oussama Bouyaghlafen wederom in plaats van John Yeboah als linksbuiten.

Speciale wedstrijd

Voor Almere City spits Thomas Verheydt is het een speciale wedstrijd in Deventer: de clubtopscorer was in het verleden speler bij Go Ahead Eagles en groeide in de Adelaarshorst in no-time uit tot cult-held van de club. In de zomer van 2019 werd de Hagenees door Almere City bij Go Ahead Eagles weggekocht. Verheydt, wist tot nog toe 19 goals te maken voor Almere City FC. Uiteraard zal hij tegen de Deventenaren ook willen scoren en zijn 20ste goal op zijn naam willen schrijven.

Geschreven door