Dodenherdenking in Almere op 4 mei online

In Almere worden de slachtoffers, burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties, in een aangepast, online programma herdacht. De aangepaste herdenking kan via live stream worden gevolgd via internet op TV of computer.

Het belang blijft groot dat wij samen blijven herdenken en aandacht blijven hebben voor vrede en vrijheid. Twee minuten stilte in Almere, voor de tweede keer vanuit het Stadhuis en zonder de fysieke aanwezigheid van publiek. Aangepast met inachtneming van alle overheidsrichtlijnen.

De gemeente Almere en het bestuur van het Comité 4/5 mei Almere werken nauw samen om de online herdenking vorm te geven.
Het programma bestaat uit de toespraak van burgemeester Franc Weerwind, een voordracht door Rob van de Meerberg over Ná 75 jaar, het lied ‘Februaristaking’ door Nick Teunissen, Melany Sharon zingt “Wat ik je laat weten’ en de muziek wordt verzorgd door een ensemble afgevaardigd uit de Brassband Almere o.l.v. Rolf Hoogenberg. Verder wordt het taptoesignaal gebracht en zijn we 2 minuten stil. Wij sluiten af met het Wilhelmus.

Op 4 mei hangt de vlag halfstok bij het monument in Almere Haven en als eerbetoon zijn er bloemen gelegd.

Gezien de richtlijnen van de overheid die gemaakt zijn om samen het corona-virus tegen te gaan, vragen wij u om geen bezoek te brengen aan het monument. Beelden van de bloemen zijn ’s avonds te zien via de live stream.

#stayhome #staysafe

De live stream is te volgen door de link aan te klikken op de homepage van onze website www.4en5meialmere.nl of door de volgende link in uw browser te plaatsen: https://webinar.hybridevergaderen.nl/dodenherdenkingalmere2021

Aanvang live stream is rond 19.15 uur.

Geschreven door