4 en 5 mei in Almere

Ieder jaar staan we tijdens de herdenking op 4 mei stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesoperaties daarna. Om 20.00 uur is het in heel Nederland 2 minuten stil. Ook in Almere zijn er op zaterdag 4 mei herdenkingsplechtigheden. Een dag later vieren we in Almere dat we in vrijheid kunnen leven.

De organisatie van de activiteiten in de stad ligt in handen van het 4/5 mei Comité Almere, stichting Bos der Onverzettelijken en stichting Bevrijdingsfestival Flevoland. 

Omroep Almere verzorgd weer de live stream vanaf het herdenkingsveld in het Bos der Onverzettelijken De stream is te bekijken vanaf 15.00 uur De start van de loop naar de boom vanaf het gebouw van Jeugdland start om 15.30 2 minuten stilte 16.00 uur, voorafgaande door toespraken van Burgemeester van der Loo en kinder burgemeester Havanna

Op 5 mei verzorgen wij weer de live uitzending vanaf het podium aan de Grote Markt.

Zie voor meer informatie almere.nl/4en5mei.

Geschreven door