Floriade kende strop al in januari

Bij de BV Floriade gonsde in januari al dat er miljoenen tekort kwamen voor de parkinrichting. Dat zegt wethouder Jan Hoek (foto).

Noch de gemeente, noch de Raad van Commissarissen werd daarover geïnformeerd. Hoek zegt woedend te zijn over de tegenvaller en het college is “pissig”. Dat zei hij dinsdagavond tijdens de extra raadsvergadering over de aanvraag van 15 miljoen euro voor het evenement.

De gemeenteraad werd dinsdagavond in vertrouwelijkheid geïnformeerd over bedragen in contracten voor de inrichting van de Floriade. Raadsleden worstelden voortdurend met wat zij tijdens de openbare bijeenkomst niet konden zeggen. De geheimhouding betreft contracten die voor de Floriade financiële gevolgen hebben.

Verschillende fracties zeggen zich “kapotgeschrokken” te zijn, zijn “geschokt” of “geïrriteerd”. “Het wordt steeds lastiger dit aan onze kiezers uit te leggen”, zei Jan Lems van D66.

Geschreven door