Montessori College vier miljoen duurder

De nieuwbouw voor het Montessori College in de Almeerse nieuwbouwwijk Nobelhorst valt vier miljoen euro duurder uit. Eerder waren de kosten geraamd op 21 miljoen. Dat blijkt uit een raadsvoorstel van het college van B en W, om het krediet voor het project te verhogen meld Omroep Flevoland

De Almeerse Scholen Groep (ASG) wil kinderopvang, primair en voortgezet onderwijs integreren in één school. Het is de bedoeling dat er een campus komt waar jongeren van 0 tot en met 18 jaar terechtkunnen. De gemeente en de ASG zijn bezig met de voorbereidingen voor de bouw.

Het extra geld is onder meer nodig omdat er door de nabijgelegen A6 geluidswerende maatregelen nodig zijn (1,3 miljoen euro). Ook moet het gebouw in de nieuwbouwwijk gasloos worden (274.000 euro). Verder valt de sporthal duurder uit (1,7 miljoen euro) en is er 694.000 euro nodig voor de komst van een wijkbibliotheek in het gebouw.

Uit het voorstel blijkt ook dat het de bedoeling is dat de ASG de kinderopvang-ruimtes gaat huren van de gemeente.

Het college wil niet wachten met de kredietverhoging omdat de aanbesteding volgende maand al moet beginnen. De gemeenteraad moet daar deze week over beslissen. Het is de bedoeling dat het gebouw in het tweede kwartaal van 2024 klaar is.

Geschreven door