Nieuw onderzoek in zaak van dode Cassandra

De mysterieuze dood van de Almeerse Cassandra van Schaijk uit 2007 wordt door de politie opnieuw onderzocht.

Het rechercheteam dat de zaak weer opgepakt heeft, richt zich op nieuwe informatie die via Peter R. de Vries binnenkwam. Dat schrijft weekblad Panorama. Daarna gaf het OM toestemming voor nieuw onderzoek.

De 17-jarige Cassandra verdween op vrijdag 23 maart na een stapavondje in club Eindelijk. Na afloop miste ze de laatste bus naar huis en vanaf dat moment zijn er alleen maar raadsels rond haar verdwijning. De volgende middag, na melding van de vermissing, worden door heel Almere pamfletten met een foto van Cassandra opgehangen.

Het lichaam van het meisje werd een paar weken later bij de Noorderplassen gevonden. Een duidelijke doodsoorzaak is niet ontdekt.

Teamchef Folkert van Dekken van de politie zegt de zaak nooit formeel te hebben afgesloten. De verwachting is dat met nieuwe technieken alsnog details naar boven komen, die tot nu toe onbekend zijn. Ook is de politie ervan overtuigd dat er mensen zijn die precies weten wat er met Cassandra is gebeurd. Justitie heeft een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de gouden tip. Tips zijn welkom op de tiplijn 0800-6070, via Misdaad Anoniem 0800-7000 of via het mailadres tgo21@flevoland.politie.nl.

Geschreven door