Dood Paard speelt klassieker

Op hoop van zegen van Herman Heijermans werd in de laatste twee maanden van 1900 voltooid. Nadat Heijermans zich had verdiept in de misstanden in de zeevisserij schreef hij een aanklacht tegen reders die vissersschepen als ‘drijvende doodskisten’ het water opstuurden om het verzekeringsgeld op te strijken.

Dood Paard speelt op zaterdag 4 november de gemoderniseerde re-make van deze klassieker. Aanvang 20 uur.

Opnieuw heel herkenbaar

Het glorieuze ondernemerschap op zee, waar Nederland vaak trots op is, verliest in Op hoop van zegen al haar glans. Het verhaal van de roekeloze ondernemer die meent dat hij geen andere keuze heeft dan armzalige vissersgezinnen uit te buiten grijpt nog steeds aan.Niet alleen een hedendaagse visser, ook pakketbezorgers, distributiecentrum medewerkers  of het bagagepersoneel van Schiphol zouden zich erin herkennen. En de storm die door het stuk raast is zo hevig, alsof de klimaatcrisis al voelbaar is.

Op een scène waarop voortdurend de wind zal gieren, haalt Dood Paard in een uitgebeende versie van Op hoop van zegen de scherpste kanten van dit meesterwerk naar boven.

Kaarten kopen

Parkeren in Almere Haven is gratis en kaarten koop je via www.corrosia.nl. Ook kun je vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling aan de kassa van het theater terecht.

Dood Paard speelt klassieker
Op hoop van zegen

Op hoop van zegen van Herman Heijermans werd in de laatste twee maanden van 1900 voltooid. Nadat Heijermans zich had verdiept in de misstanden in de zeevisserij schreef hij een aanklacht tegen reders die vissersschepen als ‘drijvende doodskisten’ het water opstuurden om het verzekeringsgeld op te strijken. Dood Paard speelt op zaterdag 4 november de gemoderniseerde re-make van deze klassieker. Aanvang 20 uur.

Opnieuw heel herkenbaar

Het glorieuze ondernemerschap op zee, waar Nederland vaak trots op is, verliest in Op hoop van zegen al haar glans. Het verhaal van de roekeloze ondernemer die meent dat hij geen andere keuze heeft dan armzalige vissersgezinnen uit te buiten grijpt nog steeds aan. Niet alleen een hedendaagse visser, ook pakketbezorgers, distributiecentrum medewerkers  of het bagagepersoneel van Schiphol zouden zich erin herkennen. En de storm die door het stuk raast is zo hevig, alsof de klimaatcrisis al voelbaar is.

Op een scène waarop voortdurend de wind zal gieren, haalt Dood Paard in een uitgebeende versie van Op hoop van zegen de scherpste kanten van dit meesterwerk naar boven.

Parkeren

Parkeren in Almere Haven is gratis en kaarten koop je via www.corrosia.nl. Ook kun je vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling aan de kassa van het theater terecht.

Geschreven door