Als iemand anders een oogje op je huis heeft!

Huiseigenaren in gewilde wijken in Almere maken het regelmatig mee dat iemand een oogje op hun huis heeft en dat het nu het moment is om te verkopen.

Met een erg lage rente en een historisch laag aanbod bereiken de huizenprijzen elk kwartaal in Almere een nieuw record (+20%, NVM). Bij de vragers voegen zich ook steeds meer particuliere beleggers. De dijk houdt ze niet tegen nu de rendementen hier stijgen. Na koop door beleggers worden deze woningen verhuurd voor een steeds hogere huurprijs met oplopend rendement. Op basis van onderzoek van Pararius is de huurprijs voor nieuwe verhuringen momenteel gemiddeld € 14,55 per vierkante meter per maand, dus €1455 voor 100 m2, deze verhuurprijs stijgt nog elk kwartaal in Almere (+7,9%) terwijl die in de meeste grote steden momenteel daalt. Amsterdam zal per 1 januari snel een bewoningsplicht invoeren. Daarmee wordt een hoge drempel voor beleggers opgeworpen zodat er minder vraag is en meer woningen terecht komen bij Amsterdammers zelf.

Geld zoekt zijn weg en die beleggers gaan met hun geld naar elders uitwijken en dus ook meer over de dijk komen als Almere niet tijdig actie onderneemt. Almere geeft echter in een reactie aan dat ze “nog niet weet of het een probleem is en of er sprake is van schaarste”. Een nogal wereldvreemde reactie en niet getuigen van veel kennis van wat er in de stad momenteel aan de hand is. Ken uw stad, maar Almere studeert, de prijzen stijgen verder met minder kansen voor woonhopige Almeerders want iemand anders heeft een oogje op jouw toekomstig huis. Als jij je huis verkoopt, aan wie geef jij het door??

Dit willen de 10 grootste gemeenten doen tegen beleggers die huizen opkopen. https://nos.nl/l/2396133

https://www.pararius.nl/nieuws/huurprijzen-in-de-vrije-sector-verder-gedaald

Geschreven door