Rondje Weerwater voor businessclub Almere City.

De businessclub van Almere City FC trekt er zaterdag op uit met clubmascotte Ally de Aap tijdens de Landelijke Opschoondag. De businessclubleden ‘ploggen’ en ‘plandelen’ een rondje Weerwater om de omgeving schoon te prikken. De actie is onderdeel van het initiatief ‘De Fitste Club van Nederland’, waarbij de businessclubleden van Almere City FC met elkaar de strijd aan gaan tegen de corona kilo’s. Het rondje van Almere City FC start circa 10:45 uur bij De Bierfabriek.

Onderzoeken en studies wijzen uit dat we door de coronacrisis vaker en langer buiten zijn. Dit heeft wel als gevolg dat er meer zwerfafval in het straatbeeld verschijnt. Het is geen verrassing dat ruim 90% van de Nederlanders een schone buurt aantrekkelijker vindt om in te wonen. Naar verwachting doen wereldwijd 20 miljoen mensen mee aan de Nationale Opschoondag. In Nederland deden vorig jaar een recordaantal van 200.000 vrijwilligers mee om hun buurt zwerfvuilvrij te maken.

Partnership marketeer Tom Pruim: “Het is in corona tijd niet mogelijk elkaar te treffen in de ouderwets gezellige ambiance van de SHARP Business Lounge. We hebben daarom dit seizoen met ‘De Fitste Club van Nederland’ een onderlinge competitie bedacht, waarbij de businessclubleden met elkaar de strijd aan gaan tegen de corona kilo’s. Er zijn allerlei activiteiten ontplooid om de businessclubleden bij de club en de stad betrokken te houden. Gezien de fanatieke strijd onderling en de gezellige opkomst afgelopen donderdag is duidelijk te zien dat de leden dit omarmen en smachten naar het einde van de crisis. Als we met dit soort initiatieven ook nog de eigen leefomgeving schoon kunnen houden is dat natuurlijk een fantastische bijvangst.”

Geschreven door