Tweede vaccinatie voor hoog-risicopatiënten in Flevoziekenhuis

Op 29 en 30 april en 10 en 11 mei krijgen hoog-risicopatiënten die eerder voor vaccinatie in het Flevoziekenhuis zijn uitgenodigd, hun tweede Moderna-vaccin. Voor deze vaccinatie zijn ruim duizend kwetsbare hoog-risicopatiënten uitgenodigd. Vrijwel alle uitgenodigde patiënten maken hiervan gebruik.

Opluchting

Veel patiënten reageerden opgelucht op de uitnodiging. Zo ook Mevrouw Bosman, zij kreeg op 31 maart haar eerste vaccinatie. “Het is een bijzonder moment. Het doet me zeker wat. We zijn extreem voorzichtig geweest de afgelopen tijd, omdat het coronavirus voor mij echt een groot risico is. Geen bezoek, nergens naar toe. Ik hoop dat er straks weer wat meer kan”. Vandaag komt mevrouw Bosman voor haar tweede vaccinatie.

Vaccinatieteam

Tientallen zorgmedewerkers van het Flevoziekenhuis hebben zich spontaan aangemeld om deze groep patiënten te vaccineren. Ze ervaren het als enorm dankbaar werk. Sandra Hendriks is een van hen: “Het is fijn om de opluchting bij patiënten zien en op deze manier je steentje bij te dragen. Er zijn zelfs collega’s die hiervoor terugkomen op hun vrije dag.”

Landelijke richtlijnen

Deze groep patiënten is volgens strikte landelijke richtlijnen geselecteerd. Het betreft  patiënten met aandoeningen aan het afweersysteem, ernstig nierfalen of die om een andere reden hoog risico hebben op complicaties. Er is voor deze groep patiënten een beperkt aantal vaccins beschikbaar gesteld. Het Flevoziekenhuis heeft geen ruimte om af te wijken van deze richtlijnen.

Geschreven door