Zieke Almeerse Roos wordt geopereerd, geld blijft nodig

Ondanks dat er nog lang niet genoeg geld is binnengehaald met de crowdfundingactie die vrienden zijn gestart, wordt de ernstig zieke Roos (53) uit Almere op vrijdag 21 mei geopereerd door een specialist in Barcelona.

Roos gaat al een aantal jaren gebukt onder slopende ziektes. Een operatie is noodzakelijk, maar die kan alleen door specialist Dr. Gilete in Barcelona uitgevoerd worden. Vrienden van Roos zijn daarom een crowdfundingactie gestart. “Daarvan is ruim 51.000 euro binnen, iets meer dan de helft van het noodzakelijke bedrag (90.000 euro), maar gezien de ernst van de situatie is besloten toch een datum voor de operatie vast te stellen”, zo zegt haar man Eric.

Roos heeft een chronisch vermoeidheidssyndroom die niet verbetert door rust. Daarnaast kan door een aandoening haar nek het gewicht van het hoofd niet dragen. De ziekte is levensbedreigend. Een normaal leven leiden is voor de Almeerse onmogelijk.

De crowdfundingactie is noodzakelijk, omdat zorgverzekeraars de kosten van 90.000 euro niet vergoeden. Inmiddels is ruim de helft van het bedrag binnen, ondanks dat dieven vorig jaar het goede doelen-potje voor Roos roofden uit de oliebollenkraam die voor Almeer Plant stond.

Ondanks die tegenslag is Roos blij met de ontwikkelingen: “In totaal ben ik bijna vier keer aan de beurt geweest voor de operatie, maar was er uitstel of gooide Covid19 roet in het eten. Nu gaat het echt gebeuren.”

Wie Roos wil steunen, kan doneren via geefrooseentoekomst.nl.

Geschreven door