Playoffs moeten City naar Eredivisie loodsen.

Almere City FC is er woensdagavond niet in geslaagd om direct te promoveren naar de Eredivisie. Op eigen veld bleef de ploeg tegen Jong PSV steken op een 1-1 gelijkspel. City had minimaal moeten winnen om kans te maken op rechtstreekse promotie. De Almeerders zijn nu voor promotie aangewezen op de play-offs, die zaterdag beginnen. Doordat De Graafschap thuis niet wist te winnen van Helmond Sport (0-0) en Go Ahead Eagles wél won uit bij Excelsior (0-1), is Go Ahead Eagles gepromoveerd naar de eredivisie.

Almere City kwam woensdagavond net na rust op achterstand tegen Jong PSV. Fredrik Oppegard opende in de 48e minuut de score voor de Eindhovenaren. Daniël Breedijk zette met een rake kopbal in de 68e minuut de gelijkmaker op het scorebord. De Almeerders probeerden in de slotfase met een offensief de winnende treffer te forceren, maar slaagden daar niet in.

Almere City FC eindigt in de reguliere competitie op de vierde plaats. De ploeg treft zaterdagavond om 21.00 uur in de eerste knock-out wedstrijd van de play-offs NEC Nijmegen, dat op de zevende plaats is geëindigd.

Geschreven door