Beleef een ode aan het Almeerse landschap tijdens tochten van stadgids Marie-Josée Röselaers

Het Almeerse landschap vormt de basis voor de stad: het zijn de groene longen tussen de stadsdelen. Dit landschap is uitgestrekt. Je vindt er ruimte, zichtlijnen, lange bomenrijen. Ga samen met stadsgids Marie-Josée Röselaers op pad, ontdek bijzondere groene stukken van Almere.

Programma
StrandLAB Almere nodigde de Almeerse Marie-Josée uit om een programma te maken. In het kader van themajaar Ode aan het landschap heeft ze vijf wandelingen en een fietsroute uitgezet waarin het landschap van Almere onder aandacht wordt gebracht. Tijdens die wandelingen zal ook ontwerpster Lieke Frielink meelopen, die in opdracht voor de gemeente de zichtlijnen van Almere in kaart brengt. Zij heeft veel historisch onderzoek naar de stad gedaan en zal hierover vertellen. De tochten worden geregistreerd, zodat ze ook later als audiotour terug te luisteren zijn. Daarnaast nodigt Marie-Josée steeds een aantal speciale gasten uit, die de wandelingen en fietsroute kleuren met een ander verhaal. 

Programma 
De eerste wandeling is op 30 mei, met het kustlandschap in de hoofdrol. Naast Lieke Frielink en Marie-Josée Röselaers wandelt kunstenaar Sanne van Balen dan als speciale gast mee. Sanne is sinds januari onderdeel van het Slow Writing Lab, een vijver vol schrijvers die allemaal aan hun eigen projecten werken onder toeziend oog van het Nederlands Letterenfonds. In haar recente proza vormt kunst in de Flevopolder het decor. Eind mei start ze met een residentie in Polderblik, het woonatelier ontworpen door Teun Koolhaas. Wil jij ook meelopen? Dat kan! Meld je dan van tevoren aan, want vanwege de coronamaatregelen hanteren we een maximumaantal deelnemers. De volgende wandelingen zijn op 27 juni, 25 juli, 29 augustus, 26 september en 31 oktober. Meer informatie over het programma en aanmelden vind je op www.strandlab-almere.nl.

Over Marie-Josée Röselaers                                                                      
Marie-Josée kwam 38 jaar geleden in Almere wonen. Vanaf het begin heeft ze zich verdiept in de aanleg van de stad en het landschap en die kennis deelt ze nu al jaren als stadsgids in Almere. Daarnaast werkte ze als hoofd publieksdienst bij Museum De Paviljoens. Na het sluiten van dit museum begon Marie-Josée haar eigen gidsbedrijf Architectuur in Almere. In 2021 is Marie-Josée programmamaker bij StrandLAB Almere.

Geschreven door